Lindas smultron
Jag älskar mat ;) Att tillaga, experimentera och inte minst att äta den. I min blogg kommer jag lägga ut materfarenheter, och annat mumsigt som jag tror att du kan tycka är intressant. Njut! Lindalindassmultron.blogspot.com/
Svamp- och ostsoppa med topping
Idag blev det paj på paj... Först ut - ost och skinkpaj med LCHF-pajskal från denna bloggen: alltomlchf.blogspot.se.
1 sats pajdeg som görs enligt länken ovan.
Fyllning:
minst 250 g kassler (billigare än skinka, vil...
4 äggulor
3 dl vispgrädde
25 g mörk choklad (jag använde 1848 86%)
0,5 dl sukrinmelis
2 knivsuddar stevia
Glass:
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200* tills skalen spricker. Ta ut plåten och låt nötterna svalna något. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid av skalen, det gör inget om en del skal är kvar. Mixa sedan nötterna i en matberedare tills de släpper från sig olja och blir en nötmassa, vilket tar en stund. Häll ner sukrin...
Hasselnötsglass med nougatrippel
200 g hasselnötter4 äggulor
3 dl vispgrädde
25 g mörk choklad (jag använde 1848 86%)
0,5 dl sukrinmelis
2 knivsuddar stevia
Glass:
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200* tills skalen spricker. Ta ut plåten och låt nötterna svalna något. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid av skalen, det gör inget om en del skal är kvar. Mixa sedan nötterna i en matberedare tills de släpper från sig olja och blir en nötmassa, vilket tar en stund. Häll ner sukrin...
Bagels
Under påskhelgen väcktes ett begär efter bagels. Vi körde på receptet som finns i "Vår Kokbok", som jag har använt flera gånger tid...
3 citroner
2 tsk gelatinpulver
3 tsk sukrin + 1 knivsudd stevia
2 ägg
2 dl vispgrädde
Detta är ett helt improviserat försök till en god dessert så jag höftade med alla ingredienserna... Måtten nedan är uppskattade i efterhand och därför...
Citronfromage lchf
4-6 portioner3 citroner
2 tsk gelatinpulver
3 tsk sukrin + 1 knivsudd stevia
2 ägg
2 dl vispgrädde
Detta är ett helt improviserat försök till en god dessert så jag höftade med alla ingredienserna... Måtten nedan är uppskattade i efterhand och därför...
Bärfromage
2 dl frysta bär - jag tog hallon och blåbär
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk sukrin
1 knivsudd stevia
2 st gelatinpulver
Blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten och ställ åt sidan att stelna. Tina bären i en kastrull, mosa dem och passera de upptinade bären i en sil. Häll tillbaka bärmassan i kastrullen och värm upp. Blanda ner sukrin oh gelatinet, rör tills det löst upp sig i bärmassan.
Separe...
7 dl vatten
50 g färsk jäst
7,5 dl Manitoba cream (vetemjöl med extra protein)
7,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
1/2 dl olivolja
+ olivolja till pensling, flingsalt och rosmar...
Gelégodis lchf
Jag har precis ställt in ett experiment i kylen... Blev så sugen på gelégodis att jag kände att jag ville testa att göra själv. Vi får se hur de bli...Focaccia
Jag fick en köksassistent från sambon i julklapp och till nyår bestämde jag mig för att testa den för första gången. Det blev focaccia (också för första gången) och receptet modifierade jag utifrån andra recept jag hittade på nätet. Köksmaskinen funkade jättebra och såhär blev det:7 dl vatten
50 g färsk jäst
7,5 dl Manitoba cream (vetemjöl med extra protein)
7,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
1/2 dl olivolja
+ olivolja till pensling, flingsalt och rosmar...
Chokladpralin fylld med whiskeytryffel
Jag fortsätter min jakt på julgodis utan extra socker. Idag gjorde jag whiskeytryffel och ...
Tillbaka till kategorin mat
Nyckelord för Lindas smultron
recept | restaurangbesök | provlaga |Bloggar liknande Lindas smultron
- Vin(gligt) - Din vinguide till vilket vin som är drickbart eller direkt sårbart.
- Receptfavoriter -
- Dagens Middagstips, Dîner. - Tanken är att det slut ska bli som en enorm kokbok med mina recept.
- Mitt liv med Viktväktarna!! - Här kan du läsa om mig kamp mot kilorna, hitta recept och mycket mer.
- Chokladbloggen - Choklad handlar inte om liv eller död - det är viktigare.
Tillbaka till kategorin mat