Allmänt |  Data & IT |  Ekonomi |  Film & TV |  Filosofi |  Fotobloggar |  Företagsbloggar |  Humor |  Kultur |  Litteratur |  Mat |  Mode |  Musik |  Nöjen |  Personligt |  Politik |  Resor |  Samlevnad |  Sport |  Vetenskap | 

Lindas smultron

Jag älskar mat ;) Att tillaga, experimentera och inte minst att äta den. I min blogg kommer jag lägga ut materfarenheter, och annat mumsigt som jag tror att du kan tycka är intressant. Njut! Linda

lindassmultron.blogspot.com/

Svamp- och ostsoppa med topping

ca 4 portioner.

450 g skogschampinjoner
30 g torkad blandsvamp
2 schalottenlökar
4 dl torrt...

Smulpaj LCHF med blåbär och hallon



2 dl mandelmjöl (jag kör hela mandlar med skal på i matberedare till ett mj...

Ost och skinkpaj LCHF

Idag blev det paj på paj... Först ut - ost och skinkpaj med LCHF-pajskal från denna bloggen: alltomlchf.blogspot.se.

1 sats pajdeg som görs enligt länken ovan.

Fyllning:
minst 250 g kassler (billigare än skinka, vilket gör at...

Hasselnötsglass med nougatrippel

200 g hasselnötter
4 äggulor
3 dl vispgrädde
25 g mörk choklad (jag använde 1848 86%)
0,5 dl sukrinmelis
2 knivsuddar stevia

Glass:
Rosta hasselnötterna i ugnen på 200* tills skalen spricker. Ta ut plåten och låt nötterna svalna något. Lägg nötterna i en kökshandduk och gnid av skalen, det gör inget om en del skal är kvar. Mixa sedan nötterna i en matberedare tills de släpper från sig olja och blir en nötmassa, vilket tar en stund. Häll ner sukrin och ste...

Bagels


Under påskhelgen väcktes ett begär efter bagels. Vi körde på receptet som finns i "Vår Kokbok", som jag har använt flera gånger tidigar...

Citronfromage lchf

4-6 portioner

3 citroner
2 tsk gelatinpulver
3 tsk sukrin + 1 knivsudd stevia
2 ägg
2 dl vispgrädde

Detta är ett helt improviserat försök till en god dessert så jag höftade med alla ingredienserna... Måtten nedan är uppskattade i efterhand och därför u...

Bärfromage

2 dl frysta bär - jag tog hallon och blåbär
2 dl vispgrädde
2 ägg
1 tsk sukrin
1 knivsudd stevia
2 st gelatinpulver

Blanda gelatinpulvret med 2 msk kallt vatten och ställ åt sidan att stelna. Tina bären i en kastrull, mosa dem och passera de upptinade bären i en sil. Häll tillbaka bärmassan i kastrullen och värm upp. Blanda ner sukrin oh gelatinet, rör tills det löst upp sig i bärmassan.
Separera äggulorna frå...

Gelégodis lchf

Jag har precis ställt in ett experiment i kylen... Blev så sugen på gelégodis att jag kände att jag ville testa att göra själv. Vi får se hur de blir ...

Focaccia

Jag fick en köksassistent från sambon i julklapp och till nyår bestämde jag mig för att testa den för första gången. Det blev focaccia (också för första gången) och receptet modifierade jag utifrån andra recept jag hittade på nätet. Köksmaskinen funkade jättebra och såhär blev det:

7 dl vatten
50 g färsk jäst
7,5 dl Manitoba cream (vetemjöl med extra protein)
7,5 dl vetemjöl
2 tsk salt
1/2 dl olivolja
+ olivolja till pensling, flingsalt och rosmarin
...

Chokladpralin fylld med whiskeytryffel

Jag fortsätter min jakt på julgodis utan extra socker. Idag gjorde jag whiskeytryffel och ...

Nyckelord för Lindas smultron

recept |  restaurangbesök |  provlaga | 

Bloggar liknande Lindas smultron


Tillbaka till kategorin mat

Om commo

Commo är ett register med svenska bloggar sorterade på ett antal kategorier. Det finns många bra bloggar, men de kan svåra att hitta på egen hand. Du kanske söker mer inspiration till din egen blogg eller letar efter en ny favoritblogg. Du kan bläddra dig fram genom kategorierna till vänster, leta via nyckelord eller låta slumpen avgöra genom att klicka på slumpa nu ovan.