Snaskbyttan
Snaskbyttan uppdateras varje dag med 2 nya härliga upplevelser för dina smaklökar. Recept från hela världen samlade på ett och samma ställe.snaskbyttani.blogspot.com
Tjäna pengar?
Stöd-korvs Fabriken
Det var någon som undrade om snaskbyttan skulle upphöra och en som undrade varför den inte uppdateras.Jag starade denna blogg för nått år sedan och det blev en drinkblogg med. Jag skaffade rätt många bloggar samtidigt och har inte haft tid att uppdatera dem. Sedan började jag plugga igen, träffade 2 riktigt galna killar och vi skaffade The Strange Bakery ihop. En bröd blogg men inte alls lik pain de martin...
Ses någon dag i framtiden Med vänliga Hälsningar Chili
Vill du att din blogg ska synas??
The Strange Bakery!Ses någon dag i framtiden Med vänliga Hälsningar Chili
Citronkaka
Tid: 10 min + 45 min gräddningstid
Mördeg:
1 dl hasselnötskärnor
2 dl vetemjöl
2 msk socker
100 g kallt smör
1 ägg
Citronkräm:
2 citroner, saft + skal
3 stora ägg
1.5 dl socker
1 dl creme fraiche
Garnering:
florsocker
Börja med degen: Hacka hasselnötterna snabbt och grovt i matbredare. Tillsätt vetemjöl och socker...
Citronbakelser
Portioner: cirka 30 st
Tid: 60 minuter
saft av 1 1/2 citron (cirka 3/4 dl)
skal av 1 citron (1 tsk)
1 1/4 dl socker
3/4 dl vatten
6 ägg
1 1/2 msk mjöl
florsocker
På tidiga 1800-talet var bakelser en uppskattad nyhet. Receptet på citronbakelser är hämtat från Margareta Nylanders "Handbok wid den nu brukliga Finare Matlagningen" från 1822. Bakelser...
<...
Ciabatta
Portioner: 6 bröd
Tid: 40 plus jäsning
Dag 1
2 dl kallt vatten
1/2 tsk jäst, ca 5 gram
3 1/2 dl vetemjöl
Rör ihop vatten och jäst (vanlig, inte torrjäst) och täck med plastfolie.
Låt stå över natten.
Dag 2
1 1/2 dl ljummet vatten
2 tsk jäst, ca 20 g
1 1/2 tsk salt
1 tsk socker
1 msk olivolja
5 dl vetemjöl + lite till utbakningen
Chokladpinnar
Portioner: ca 60 st
Tid: 35 minuter
1 dl flytande margarin eller smör eller 100 g rumsvarmt matfett
1 ¼ dl socker
2 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
½ tsk bakpulver
½ msk vaniljsocker
1 äggula
Chokladpinnarna är en variant på klassiska skurna chokladkakor.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till en deg. Dela degen i två bit...
Chokladeboller
Portioner: 16–17 st
Tid: 1 ½ timme
1 sats av wienerbrödsdeg
Vispat ägg till pensling
Chokladglasyr:
2 dl florsocker
1 msk kakao
Några droppar vatten
Krämfyllning:
2 ½ dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 tsk maizena
2 äggulor (eller 1 ägg)
2 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao
50 g grov riven mörk blockchoklad
1...
Tillbaka till kategorin mat
Brysselkex
kakor | tårtor | snaskbyttan | receptblogg | drinkar | fester |Bloggar liknande Snaskbyttan
- TheKitchenslut - Jag bloggar om mina stora passioner; matlagning och bakning.
- Nam Nam - En kock som bloggar om allt inom mat.
- Skinnydream -
- Matsmurfens LCHF-blogg - Jag bloggar om LCHF-kost, eller lågkolhydratkost.
- Istanbul City - Om livet på restaurangen,mat och dryck.
- LindasBak -
- What's cooking - Blivande kock som har putsats och nu ligger i marinad.
- Lindas smultron - Jag älskar mat ;) Att tillaga, experimentera och inte minst att äta den.
- Vin(gligt) - Din vinguide till vilket vin som är drickbart eller direkt sårbart.
- Receptfavoriter -
Tillbaka till kategorin mat