Allmänt |  Data & IT |  Ekonomi |  Film & TV |  Filosofi |  Fotobloggar |  Företagsbloggar |  Humor |  Kultur |  Litteratur |  Mat |  Mode |  Musik |  Nöjen |  Personligt |  Politik |  Resor |  Sport |  Vetenskap | 

Cerberus Rådgivning Blogg

Cerberus är en av Sveriges största försäkringsförmedlare. Vi erbjuder finansiell rådgivning till privatpersoner, företag och institutioner. Rådgivningen syftar till att hjälpa klienter att skapa och vårda en finansiell planering för att uppnå personliga och finansiella mål. Cerberus är anslutet till SwedSec Licensiering AB och står under tillsyn av Finansinspektionen. Bolaget grundades 2005, har 180 medarbetare, över 13 000 klienter samt ett förmedlat kapital på sju miljarder kronor.

cerberus.bloggplatsen.se/

Handlarna har sämre framtidstro

Svensk Handels rapport visar att framtidstron har fallit med 4 steg från 14 till 10 för december månad.

 


Eftersom kunkurrensen har ökat rejält i många branscher både från e-handel och nyetableringar så sjunker tilltron på handlarnas egna försäljningsutveckling. Om man kollar tillbaka i tiden så är handlarnas framtidstro ändå på en hög nivå enligt Svensk ...

Kritik mot pensionssystemet

I fredags presenterades en premiepensionsutredning som lyfter fram kritik som funnits mot systemet.


Det system som vi har idag är dyrt för staten och enskilda individer. Exempelvis kan så mycket som 5 miljarder kr gå till utländsk skatt på innehav i utländska fonder. Detta kallas för läckage ur vårt pensionssystem och därför böt systemet reformeras enligt Tomas Eneroth från pensionsmyndigheten.

Panasonic går miljarder i förlust

Elektronikgurun Panasonic har räknat med 61 miljarder i förlust i år.

Tidigare i år hade bolaget räknat med att gå med 4 miljarder kronor i vinst men de misslyckande satsningarna på mobiler och sol- och litiumbatterier har gått dåligt även försäljningen av digitala produkter har gått dåligt.


Som lösning tänker presidenten Kazuhiro Tsuga minska tillverkligen i Japan och sluta me...

Googles vinst rasar

Wallstreet skakas av Googles vinst som har sjunkigt med 20% under årets tredje kvartal som är en betydligt sämre resultat än väntat.


Vinsten blev 2,18 miljarder dollar vilket innebär 9:03 dollar per aktie om man jämfört med 2,73 miljarder dollar motsvarande kvartal förra året. Kursen sjönk med nio procent efter beskedet.

Jobbmarknaden försämras i Stockholm och Uppsala

En oväntad stark arbetsmarknad trotts eurokrisens effekter tar snart farväl då arbetsgivarna signalerar att det är tuffa tider att de inte kan anställa.


Manpowers mätningar visar de svagaste siffrorna hittills i år. Stockholm och Uppsala är såklar värst drabbad och det kommer att bli färre arbeten framöver. Platsannonserna har redan minskat, med 3% har antalet sjunkit enligt Monster Employment Index....

Sony sparkar 650 anställda i Lund

Det blir storvarsel på Sony där ca 650 personer får uppsägning i Lund.

Antalen konsulter kommer också att minska en ligt Sony. Idag arbetar 2.400 anställda vid Sony Mobiles.

Huvudkontoret kommer att flyttas från Lund till Japan och därför blir det en minskning på personalstyrka med ungefär 15%. Sony påstår att Lund kommer fortfarande att vara en strategiskt viktig plats för Sony Mobile.

Nya siffror är en varning för högre arbetslöshet i Europa

Eurokrisens bieffekt är arbetslöshet pga av mindre tillväxt och detta är framtiden enligt nya siffror. Det kostar att rädda euron. Börserna i Europa har sjunkit krafitigt på grund av det ohållbara läget för euron. EU-ledarna ska till höst vara klara med en färdplan som ska rädda euron. Detta kommer dock inte att hindra arbetslösheten att öka lik 30-taldepressionen.


Skuldsaneringen kommer att ta mellan 15-20 för dem länder som är i kris och det kommer att vara flera år av hårt arb...

Svenskar har dålig koll på sina sparpengar

Det är få som vet hur mycket de har för ränta på sitt sparkonto


9 av 10 Svenskar har ett sparkonto men det är bara fyra av tio som vet vad de har för ränta på sparkontot. Värst är de som bor i norra Sverige. Denna undersökning har gjorts av SBAB där det visar sig att det väldigt få som vet vad de har för sparvillkor. De som har bäst koll är män över 56 år so...

Volvo säger upp 70 anställda

Adecco har varslar 70 anställda som jobbar på Volvo CE i Arvika.

Detta är en säkerhetsåtgärd som inte behöver verksällas säger Adeccos VD Ove Spiik.
 Beskedet kommer efter att der redan står klart att 100 Adeccoanstälda ska få lämna Volvo nästa fredag. Anledningen är minskade produktionen av hjullastare enligt Volvo CE

EU:s finanskris kan slå mot Sverige

Den ekonomiska krisen i Europa kommer att slå hårt mot Sverige om politikerna inte tar till nya medel och vågar satsa sig ur krisen.


Viktigt är att lösa problemet med arbetslösheten, speciellt för ungdomar. Idag har Sverige ett försprång gentemot resten av Europa eftersom landet har ett bättre läge men det behövs mer investering i insatser som höjer produktivitete enligt chefsekonom på Swedbank, Cecilia Hermansson. Hon anser att regeringen håller på med felriktad politik som för...

Greker flyttar tillgångarna utomlands

I form av köp av lyxbostäder i London, penningstarka greker flyr krisen i landet. På söndag går grekerna åter tillröstlokalerna i ett val som kommer att avgöra om landet stannar kvar i eurozonen.


Om det blir så att det blir Grexit så kommer mycket kapital att rinna ut ur landet. Redan idag flyttar välbeställda grekerna ut sina tillgångar. De köper guld, schweiziska franc och fastigheter i London. Efterfrågan för bostäder i dyra områden har ökat av sydeuroper enligt David Adams på...

Nyckelord för Cerberus Rådgivning Blogg

rådgivning |  finans |  investering | 

Bloggar liknande Cerberus Rådgivning Blogg


Tillbaka till kategorin ekonomi

Om commo

Commo är ett register med svenska bloggar sorterade på ett antal kategorier. Det finns många bra bloggar, men de kan svåra att hitta på egen hand. Du kanske söker mer inspiration till din egen blogg eller letar efter en ny favoritblogg. Du kan bläddra dig fram genom kategorierna till vänster, leta via nyckelord eller låta slumpen avgöra genom att klicka på slumpa nu ovan.