Allmänt |  Data & IT |  Ekonomi |  Film & TV |  Filosofi |  Fotobloggar |  Företagsbloggar |  Humor |  Kultur |  Litteratur |  Mat |  Mode |  Musik |  Nöjen |  Personligt |  Politik |  Resor |  Sport |  Vetenskap | 

mina vyer .

Nedslag i en pappas vardag med barn, tvätt, mat, genusfrågor, klimatfunderingar, en del politik och en mix av annat.

pappak.blogspot.se

Den stora flytten - eller kan en starta ett nytt liv någon annanstans?

Fick för mig att börja blogga igen. Hur retro känns inte det?! Så jag startade en ny blogg - clodgy point. Sedan fick jag dåligt samvete eller vad en nu ska säga, för varför överge allt som varit, även om det var länge sedan?

Så nu flyttar hela denna bloggen till den andra. Blir sambo. Men känns ändå rätt för nu blir det mer bara jag eller något åt det hållet. Ska försöka hålla ungarna utanför. De är så stora nu.

Som en jävla skräckfilm på IcaHelt plötsligt irrar en person totalt planlöst mellan hyllorna på Ica i ett knappt märkbart tempo, varv på varv på varv. Galen? Som en zombie utan mål och mening med fötterna släpandes fram över golvet och ena handen hårt knuten om handtaget på kundvagnen som hela tiden drar lätt åt vänster. Andra armen hänger slappt utmed sidan och i handen hålls en knölig liten lapp med slarvigt nedplitade namn på saker som tydligen ska handlas, håret på ända och i ansiktet en galet stirrande och sökande blick...

Mixerbordet, Wadling, Dageby och jag

Det verkar vara något konstigt med 2016, ytterligare en av de stora har tystnat. En efter en. Bowie, Prince, Ljungström och nu Wadling. Så nu det blir väl en annan ton i himlakören, om det nu är där de hamnat.

Precis i början av 90-talet satt jag i källarplanet på en folkhögskola i en sliten, nedgången radiostudio. Den gröna lampan lyste och inspelning pågick. Rymddoktorn, ...

Det totala i lyckan

Vissa dagar blir viktigare än andra, eller ska man säga mer minnesvärda. Det var i alla fall en trött liten snickare där hemma idag. För första gången hade en kompis sovit över och det var stort. Riktigt stort. Full speed fram till sent och därefter svårt att somna. Pirrigheten av att ha en övernattande kompis. Den totala lyckan. Ändå slogs ögonen upp lika tidigt som vanligt imorse, och full fart igen. Det höll fram till lunch när den stora tröttheten kom ifatt. 

På sätt ...

Bland piketpoliser och glasspinnar

Skymningen smeker in över stan ungefär samtidigt som jag släntrar över smutsiga gatstenar mot tågstationen. Skjortan klibbar lätt mot ryggen och jag har svårt att förstå att vi såg snö för ett par veckor sedan. Hemma blommar häggen. 

Det har tydligen varit fotbollsmatch - IFK Göteborg  mot Djurgården. Jag tror att IFK vann. Överallt fans i blåvita halsdukar, men inget skrål. Ingen riktigt påtaglig glädje. Mer melankoli. Jag förstår mig inte på fotboll. 

...

Olle är död och allting blev med ens fattigare

Det knyter till sig när beskedet om Olle Ljungström kommer. Han dog inatt. Konstigt egentligen att en kan känna sig så påverkad av att en musiker går bort, inte ens den man lyssnar jättemycket på, men det är väl så det är. Vissa blir till vänner man inte känner. Följeslagare genom sin musik och när de försvinner blir det uppenbart att inget nytt kommer till. Inte av den rösten, av det uttrycket. Så visst har det blivit fattigare.

Kan villigt erkänna att jag inte riktigt fast...

Och klockan är strax efter sju...

Pipandet från en backande truck försvinner i ringandet från bommen som fälls vid järnvägsövergången. Tåget är på väg in, det är onsdag men det är glest med morgontrötta själar på perrongen. Glesare än på en fredag och det är kanske inte så konstigt när långhelg är på gång, att några förlänger den ännu mer. Kristi himmelsfärd eller Kristi flygare om en så vill.

Själv hamnar jag i vagnen som tillåter hundar, vilket är korkat när pollensäsongen manglat igång. Två fel tar ...

Barfotabad och melankoli

Handflatorna förnimmer långa, smekande grässtrån, kanske ängssvingel eller timotej. Prästkragar. Lätta försommarvindar mot solvarm hy, ett leende som leker i mungipan. En tandglugg. Långsamma steg över ängen eller spring genom kohagen. På väg mot bäcken. Med mormor till hennes hemliga plats för lugn och ro, meditation, bad med hunden eller som nu, äventyr med barnbarnen. I utflyktskorgen saft och plättar, nybakat bröd. I bäcken barfotabad och barkbåtar.

Det är ett varmt minne, eller k...

Släpp fångarna loss

Känner en viss melankoli och en ofantlig trötthet som vill golva mig totalt. Förlamande. Men det är nog inget annat än våren som lägger sin lynniga, smått värmande filt av pollen över våra axlar. 

Pollensäsongen har börjat och allergierna med den. Mig drabbar det ändå ganska lindrigt och jag har lyxen att välja mellan mixen förlamande dödstrött + allergi med nysningar eller bara dödstrött + allergimedicin. Väljer det senare. 

I båda fallen ha...

En sån dag till

Morgonens mantra var "jag får sova på tåget, jag får sova på tåget, jag får sova på tåget". Det var vad som fick mig ur sängen. Det var det som fick mig att inte bli helt osams med de morgontrötta barnen och det var det som fick mig att överleva. 

Men inte fasen fick jag sova på tåget. För det var inställt och det blev istället ståplats på den överfulla bussen. Hörlurarna hade jag glömt - som jag alltid lyckas med när jag tvingas ta bussen - och de billiga extralurarna re...

Tågresa med Amy W

Hörlurarna ligger kvar i den andra jackan. Såklart. Det är ju ändå måndag. Fasen också. Som tur är ligger ett par i reserv i väskan, men ljudkvaliteten i dem... Ja, vad ska man säga? Fast det är klart, vad kan man begära för det priset?

Fumlar med måndagströtta fingrar och pluggar in. Amy Winehouse. Och allt känns ganska överkomligt igen. 

För en vecka sedan hade jag knappt hört ett enda spår, det erkänner jag motvilligt, men så var jag och en kom...

Nyckelord för mina vyer .

barn |  genus |  klimat |  politik | 

Bloggar liknande mina vyer .


Tillbaka till kategorin allmant

Om commo

Commo är ett register med svenska bloggar sorterade på ett antal kategorier. Det finns många bra bloggar, men de kan svåra att hitta på egen hand. Du kanske söker mer inspiration till din egen blogg eller letar efter en ny favoritblogg. Du kan bläddra dig fram genom kategorierna till vänster, leta via nyckelord eller låta slumpen avgöra genom att klicka på slumpa nu ovan.